Szakácskönyvet adott ki a híres színész

2015 Summer TCA Tour - Day 3 GettyImageRank2 BOARD Discussion VERTICAL Talking USA California Beverly Hills - California ACTOR Award Television Show FASHION Arts Culture and Entertainment Celebrities The Beverly Hilton Hotel Summer Television Critics Asso
BEVERLY HILLS, CA - JULY 30: Actor Danny Trejo speaks onstage during the 'From Dusk Til Dawn: The Series' panel discussion at the El Rey Network portion of the 2015 Summer TCA Tour at The Beverly Hilton Hotel on July 30, 2015 in Beverly Hills, California. Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Danny Trejo, a híres los angelesi színész, általában akciófilmek negatív alakjaként tűnik fel. Néhány híres filmje: Kémkölykök, Machete, Ragadozók, Pokoli egyezség, Halálfutam 2 stb. Noha a filmekben rosszfiút játszik, a képernyőn kívül egy nagyon jó srác – mondják. Ha nem a filmvásznon szerepel, akkor éttermet és fánkboltot vezet Los Angelesben. Nemrég pedig megjelent a legújabb szakácskönyve is.
Vágólapra másolva!

Amikor Danny Trejót a siker titkáról kérdezték, egyszerűen csak azt felelte:

Azt mondja, sok olyan hűséges vendége van, akik hetente többször is ellátogatnak az étterembe.

Danny Trejo Forrás: AFP/2015 Getty Images/Frederick M. Brown

És hogy miért pont a taco áll új könyvének és éttermének középpontjában is?

Danny szakácskönyve azonban nemcsak taco-, hanem fánkrecepteket is tartalmaz. Összesen 75 recept van benne, most mi is kipróbálhatjuk az egyiket.

Karfiolos taco

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 cső főtt kukorica
  • 8 db tortilla
  • ½ bögre kesudiókrém*
  • ½ bögre savanyított vöröshagyma
  • ¼ bögre apróra vágott koriander

* A kesudiókrémet elkészíthetjük 2 bögre kesudióból, 1 lime levéből, 1 citrom levéből, valamint 1 és ½ teáskanál sóból.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Távolítsuk el a karfiol szárát, daraboljuk fel a zöldséget.
Tegyük egy olajjal kikent tepsire, sózzuk, borsozzuk és süssük körülbelül 30 percig.
Vegyük fel a sütő hőmérsékletét 220 fokra, és süssük még 10 percig.
Amint elkészült, vegyük ki a sütőből és tegyük félre.
Közben a cső kukoricát pirítsuk meg a gáztűzhelynél a láng felett egy húscsipesz segítségével.
Amint jól megpirult, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk le róla a kukoricadarabokat.
Készítsük el a tacókat.
Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
Rakjuk össze a trotillákat, tekerjük alufóliába, majd tegyük a sütőbe 15 percre.
Amint letelt az idő, vegyük ki a lapokat a sütőből, majd kenjük meg egyesével a kesudiókrémmel, szórjunk rá a karfiolból és a kukoricából.
Szitáljunk rá még egy kis kesudiókrémet, majd jöhet a savanyított hagyma és a koriander.
Már fogyaszthatjuk is!