A sóskafőzelék tojással, fasirttal, paprikás krumpli mellé, de önmagában is nagyon finom. Ráadásul növényi itallal még tejmentesen is elkészíthető. Milyen kár, hogy csak nyáron élvezhetjük! Vagy mégsem? Könnyebb eltenni a sóskát télire, mint hinnénk!

Ezzel a néhány egyszerű lépéssel elérhetjük, hogy a sóska jól fagyasztható legyen, a levelek frissessége ne sérüljön.

SóskaForrás: AFP/Hemis.fr

1. Szedjük le a sóska szárát, amennyire tudjuk, különben keserű lesz a főzelék.

2. Mossuk meg a leveleket, és kezdjük el megpirítani zsíron vagy vajon. Pont úgy, mintha épp a főzeléket akarnánk elkészíteni.

3. Amint a sóska összeesik, szedjük ki egy tányérba hűlni.

4. Amint kihűlt, tegyük műanyag dobozba, és már mehet is a fagyasztóba.

Ennyire egyszerű!

Amikor megkívánjuk a sóskafőzeléket, csak kivesszük, felmelegítjük, behabarjuk, és készen is van!