Áfonya, mint savanyúság? Igen! A grillezett sertésborda mellé szinte kötelező! Az édes-savanyú kombináció és az áfonya különleges aromája egyszerűen tökéletes együtt! Készen áll rá, hogy kipróbálja? Csak kövesse ezt a néhány egyszerű lépést! Nem fogja megbánni!

Savanyított áfonya. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Savanyított áfonya

Hozzávalók:

  • 2 bögre vörösborecet
  • 1 bögre víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál só
  • 3 bögre áfonya
  • 1 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
  • 6 feketebors
  • 4 ág kakukkfű
  • 2 babérlevél

Elkészítés:

Keverjük össze az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót egy serpenyőben.
Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre.
Két tiszta befőttesüvegbe osszuk el az áfonyát, a hagymát, a babérleveleket, a fekete borsot és a kakukkfüvet.
Öntsük a folyadékot az áfonyára. Ügyeljünk rá, hogy teljesen befedje.
Hagyjuk szobahőmérsékleten, amíg kihűl, majd tegyük a hűtőbe 24 órára.
Fogyasszuk sertés, bárány, csirke vagy hal mellé, tegyük a krémsajtos szendvicsbe vagy salátákba.