Egyedülálló nyári élvezetet keres? Ne keresse tovább! Nincs is jobb a házi savanyított görögdinnyehéjnál! Ez a recept tökéletes párost alkot a salátákkal, grillezett húsokkal és friss halakkal. Ám a savanyított görögdinnyehéjat akár magában vagy snackként is fogyaszthatjuk.

Savanyított dinnyehéjForrás: Shutterstock

Savanyú görögdinnyehéj

Hozzávalók:

  • 2,3 kg görögdinnye
  • 240 ml almaecet
  • 240 ml víz
  • 150 g cukor
  • 55 g kandírozott gyömbér
  • 24 g só
  • 1,8 g paprikapehely
  • 2 g szegfűbors
  • 1 csillagánizs

Elkészítés:

Vágjuk félbe a görögdinnyét, majd még egyszer, és kanállal szedjük ki a húsát.
Vágjuk le a dinnyehéjról egy késsel a zöld részt.
Kockázzuk fel a dinnyehéjat 2,5 centiméteres darabokra.
Tegyük fel egy tálba az ecetet, a vizet, a cukrot, a gyömbért, a sót, a paprikát, a szegfűborsot és a csillagánizst.
Amikor forrni kezd, tegyük bele a dinnyehéjdarabokat.
Forraljuk fel újra a keveréket.
Vegyük le a tűzről és hagyjuk pihenni 30 percet.
Szedjük a dinnyét egy befőttesüvegbe, majd öntsük rá a levet.
Fedjük le, és hagyjuk szobahőmérsékletek 1 és ½ órát.
Tároljuk a hűtőben, körülbelül 1 hónapig fogyasszuk.