Evés közben is használható szájmaszkot készített egy étterem - videó

étel, étkezés, bor, étterem
Vágólapra másolva!
Evés közben is használható szájmaszkot fejlesztett ki egy japán étteremlánc, hogy visszacsalogassa a koronavírus-járvány miatt elveszített vendégeit.
Vágólapra másolva!

A híres japán papírhajtogató technika, az origami segítségével létrehozott eszközt, amely egy hagyományos szájmaszk és egy papírszalvéta ötvözete, pénteken mutatta

be egy tokiói sajtótájékoztatón és egy YouTube-videóban a Saizeriya étteremlánc, amely olasz fogások japánosított változatait kínálja vendéglőiben.

A videón látható, amint a maszk kettényílik a szájnál, lehetővé téve az étel- és italfogyasztást, miközben a papírszalvéta egyfajta papírzsebkendőként továbbra is eltakarja az arc alsó részét.

– mondta Horino Isszei, a Japánon kívül Kínában, Hongkongban, Tajvanon, Ausztráliában és Szingapúrban is vendéglőket üzemeltető cég elnöke.

A cégtulajdonos felszólította a többi étteremláncot is a szerinte könnyen elkészíthető és olcsó étkezési szájmaszk bevezetésére, "hogy az emberek e járványos időkben is élvezhessék az éttermi vendéglátás örömeit".