Ilyen egészséges a zöldbab, mégis keveset eszünk belőle

zöldbab
A zöldbabban vas, kalcium, magnézium, foszfor, kálium és folát is van
Vágólapra másolva!
A zöldbab egy nagyon sokrétű és könnyen felhasználható alapanyag, noha igencsak háttérbe van szorulva: alapvetően keveset fogyasztunk belőle. Készíthetünk belőle salátákat, leveseket, főzeléket, de akár köretként vagy csőben sütve is fogyaszthatjuk. Fontos azonban, hogy mindig főzzük vagy süssük elő. Mindemellett persze nem elhanyagolható szempont az a számos egészségügyi hatás, amelyet a zöldbab számlájára írhatunk. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik!

zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab receptek
zöldbab
Mivel a szárnyas elkaparná a szerencsét... újévi fogásunk: sertéskaraj tejszínes zöldbabbal UFF
zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab receptek
zöldbab
Mivel a szárnyas elkaparná a szerencsét... újévi fogásunk: sertéskaraj tejszínes zöldbabbal UFF
zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab
zöldbab receptek
zöldbab
Mivel a szárnyas elkaparná a szerencsét... újévi fogásunk: sertéskaraj tejszínes zöldbabbal UFF

Zöldbabos mac 'n' cheese

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 500 ml tej
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 350 g makaróni
  • 220 g zöldbab
  • 140 g cheddar sajt
  • 25 g tökmag

Elkészítés:

Pirítsuk meg a lisztet az olajon, majd öntsünk hozzá egy kevés tejet és keverjük össze.
Adjuk hozzá a maradék tejet, készítsünk csomómentes mártást.
Keverjük hozzá a szerecsendiót.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, közben tegyük fel főni a tésztát.
Dobjuk bele a babot is, főzzük 3 percig.
Szűrjük le a tésztát és a babot, majd tegyük egy jénai tálba.
Öntsük rá a mártást, szórjuk meg a tökmaggal és a sajttal, majd süssük 10-15 percig.