7 ok, hogy miért igyunk smoothie-t a reggeli mellé

smoothie
Vágólapra másolva!
A reggeli turmixok kiválóan kiegészítik a nap első étkezését, finomak, ráadásul csakis természetes alapanyagokból készülnek. Elkészítésük rendkívül szórakoztató, hiszen az alapanyagok összepárosításának csak a képzeletünk szabhat határt. Ráadásul mindössze öt perc, és már önthetjük is a pohárba. Összeszedtünk még hét okot, amiért érdemes smoothie-t készíteni a reggeli mellé.
Vágólapra másolva!

1. A friss smoothie-k általában több gyümölcsöt és zöldséget is tartalmaznak, amelyek tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Így a smoothie a legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy bevigyük ezeket a szervezetünkbe.

2. Sokkal színesebbé tehetjük a zöldségfogyasztást a smoothie-k segítségével. Sőt, azoknak a legideálisabb választás, akik ki nem állhatják a zöldségeket, ám egy finom gyümölccsel összekeverve, összeturmixolva viszont szívesen megisszák.

3. A smoothie-kat könnyű elkészíteni, ráadásul magunkkal vihetjük a munkába is.

4. Ha nincs időnk reggelizni, mert folyton rohanunk, készítsünk smoothie-t! Mivel öt perc alatt megvan, nincs vele extra munka, így nem kell kihagynunk a reggelit. Persze egy tápláló étkezés lenne a legjobb választás, ugyanakkor így még mindig jobban járunk, mintha nem ennénk semmit.

Forrás: pixabay.com

5. A smoothie sosem válik unalmassá, mert testreszabható. Nincsenek szabályok! Ha unjuk a zöld turmixokat, egyszerűen csak cseréljük le az alapanyagokat és kész. Sosem fogyunk ki az összetevőkből!

6. Alapvetően kevés növényi fehérjét viszünk be a szervezetünkbe, ám a smoothie-k segítségével ezeket is könnyebben beépíthetjük az étrendünkbe. Csak keverjünk egy kis chiamagot, kendermagot vagy zabot a turmixhoz és már ihatjuk is.

7. Noha a smoothie-kat nem szabad főétkezések helyettesítésére használni, nagyon jól kiegészíthetik a táplálkozásunkat. Sokkal több tápanyagot vihetünk be általuk, sokkal változatosabb formában, mint gondolnánk.

Ráadásul fogyasztásuk fokozhatja az anyagcserét és az emésztést is.

Íme egy extra recept!

Kelkáposztás smoothie

A kelkáposztában bőséges mennyiségű C-vitamin van.

Hozzávalók:

  • 1 marék kelkáposztalevél
  • 1 kis darabka gyömbér
  • 1 evőkanál kesudió
  • 1 banán
  • 1 bögre víz

Elkészítés:

Egyszerűen csak turmixoljuk össze.
Adjunk még hozzá vizet, ha túl sűrű lett.