A mángold egy nagyon értékes zöldség, levele és szára tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és szerves savakkal. Alacsony az energia-, ugyanakkor magas a rosttartalma, ami miatt a diétázók egyik kedvelt alapanyaga lehetne, ha nem hanyagolnánk el. A jövőben azonban biztosan oda fogunk figyelni rendszeres fogyasztására, ha megismerjük csodás tulajdonságait. Ezeket szedtük egy csokorba.
Kattintson a képre, galéria nyílik! Tudja meg, miért olyan értékes alapanyag a mángold.
Mángoldos omlett reggelire
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 1 evőkanál zsír
- 1 csipet só
- 6 db mángold
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
Mossuk meg folyó víz alatt a mángoldot, vágjuk ki a szárát, majd aprítsuk fel a leveleit.
Reszeljük le a sajtot ízlés szerinti mennyiségben.
Olvasszuk meg a zsírt a serpenyőben, közben verjük fel a tojást. Keverjük bele a sót, a mángoldot, és öntsük a serpenyőbe.
Amint elkészült az omlett, tálaljuk melegen reszelt sajttal.