Néha bizony megeshet, hogy teljesen elfeledkezünk a sütő tisztántartásáról a nagy rohanásban. Mire feleszmélünk, azzal szembesülünk, hogy milyen sok szennyeződés rakódott le rá. Elővesszük a gumikesztyűt és a vegyszert, majd nekiállunk lesikálni. Csakhogy van egy sokkal könnyebb módja is a sütő kitakarításának, és még vegyszer sem kell hozzá.

Hogyan varázsoljuk tisztává a sütőt?

Ezt a konyhai praktikát érdemes ellesnie, mert máskor is kihúzhatja a pácból. Hiszen ugyan ki szeret sütőt sikálni? Senki. Szerencsére

van egy sokkal egyszerűbb módja is

a sütő kitakarításának. Mindössze ecetre és szódabikarbónára van szükségünk hozzá.

Forrás: Shutterstock

A lépések a következők:

1. Öntsünk egy jénai tálba vizet és ecetet fele-fele arányban.

2. Tegyük a sütőbe, kapcsoljuk a legmagasabb fokozatra, és hagyjuk így legalább egy órát.

Ezzel lazíthatjuk fel a legkönnyebben a szennyeződéseket.

3. Amint letelt az idő, vegyük ki a tálat, hagyjuk lehűlni a sütőt, és meleg vizes ronggyal töröljük át. Ha biztosra akarunk menni, használhatunk szódabikarbónát is.

Ennyire egyszerű, és még vegyszer sem kell hozzá.

Ez a módszer a mikrónál is működik?

Igen! Keverjük össze az ecetet és a vizet ugyanabban az arányban egy tálban, és tegyük a mikróba öt percre alacsony teljesítményen. Aztán hagyjuk még állni öt percig, hogy a gőz kifejtse hatását.

Utána ugyanúgy jöhet a vizes rongy, és csak le kell törölnünk a szennyeződéseket.