A fagylalt... a nyár kedvenc hűs desszertje, az ízek isteni kavalkádja, az egyik legfinomabb édesség, amit valaha ettünk. Persze egyáltalán nem mindegy, hogyan és milyen alapanyagokból készül. Az igazi, kézműves, főzött fagylalthoz semmi sem ér fel. Tudta, hogy nagyon könnyű fagylaltot készíteni? Ön is képes rá. Csupán ezt a néhány lépést kell követnie ahhoz, hogy megfőzhesse a legfinomabb klasszikus fagylaltok egyikét, a vaníliát. Próbálja ki!

Forrás: Shutterstock

Klasszikus vaníliafagylalt

Hozzávalók:

  • 3 vaníliarúd
  • 4 tojássárgája
  • 90 g cukor
  • 50 g tejpor
  • 570 ml magas zsírtartalmú tej

Elkészítés:

Kaparjuk ki a vaníliarúd belsejét, aztán keverjük össze a tojásokkal.
Kezdjük el melegíteni a keveréket, dolgozzuk el benne a cukrot és a tejport.
Öntsük hozzá a tejet, hagyjuk felforrni.
Amint a keverék felforrt, hagyjuk állni 20 percig melegen.
Amikor kihűlt, öntsük egy tálba, majd tegyük a hűtőbe.
A vaníliát helyettesíthetjük szerecsendióval, fahéjjal vagy gyömbérrel is.
Tálaljuk csokoládéöntettel vagy gyümölcsökkel.