A pumpkin spice latte, vagyis a sütőtökös latte az ősz egyik közkedvelt kávéja. Ezért ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készítheti el otthon kávéházi minőségben ezt a szezonális ínyencséget.

Kissé nosztalgikus hangulatba kerültünk az ősz beköszöntével. Még élénken él bennünk a nyár, imádtunk a napon sütkérezni és kirándulni járni. Persze az őszben is rengeteg csoda vár, ám búcsút venni a nyártól sosem könnyű.

Szeptember első hete tökéletes alkalom arra, hogy végre elengedjük a nyarat a szívünkből, és ráhangolódjunk az őszre, az ősz ízeire: a fahéjra, a szerecsendióra, a szegfűszegre.

Ez a három fűszer istenien egyesül a sütőtökös lattéban.

Próbáljuk ki!

Forrás: Shutterstock

Sütőtökös latte

Hozzávalók:

  • egy csipet fahéj
  • egy csipet szerecsendió
  • egy csipet gyömbér
  • 1-2 szegfűszeg
  • 2 evőkanál tökpüré
  • 30 ml eszpresszó
  • 250 ml tej
  • tejszínhab

Elkészítés:

Tegyük a tökpürét egy üvegpohárba, adjuk hozzá a fahéjat, a gyömbért és a szerecsendiót.
Keverjük hozzá az eszpresszót.
Forraljuk fel a tejet egy edényben, dobjuk bele a szegfűszeget is. Ha van otthon habosítónk, akkor habosítsuk fel azzal.
Hagyjuk állni egy kicsit a tejet a szegfűszeggel, majd szedjük ki belőle és öntsük a tejet a pohárba.
Keverjük össze a kávét, tálaljuk tejszínhabbal.