Őszköszöntő vaníliás körtekrémleves 35 perc alatt

körtekrémleves
Vágólapra másolva!
Hódítanak a krémlevesek, mi pedig nagyon örülünk ennek. Finomabbnál finomabb receptek vesznek le a lábunkról, ugyan ki tudna ezeknek ellenállni? A körtének épp szezonja van, használjuk hát ki! Készítsünk belőle krémlevest, dobjuk fel egy kis fahéjjal és vaníliával, hogy biztosan emlékezetes legyen.
Vágólapra másolva!
Körtekrémleves. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Vaníliás körtekrémleves

Hozzávalók:

  • 8 db közepes körte
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál eredeti bourbon vanília
  • 2 evőkanál vaníliás vagy fehércsokoládés pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 210 ml tejszín

Elkészítés:

Hámozzuk meg a körtét, szedjük ki a magházat, daraboljuk fel.
Tegyük fel főni annyi vízben, hogy ellepje.
Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliát.
Főzzük puhára a körtét.
Amint megfőtt a körte, pürésítsük botmixerrel.
Melegítsük fel egy kicsit a tejszínt, keverjük el benne a pudingport, majd öntsük a keveréket a leveshez.
Főzzük még pár percig, amíg besűrűsödik.
Tálaljuk vaníliafagylalttal vagy pirított mandulával.