Muffin, palacsinta, vaníliafagylalt – Mi bennük a közös? Az, hogy mind finomabb házi készítésű mogyorókrémmel! Persze, ha olyan napunk van, kanalazhatjuk egyenesen az üvegből a szánkba, és élvezhetjük isteni finom ízét. Legyünk akárhány évesek, a mogyorókrémet sosem fogjuk megunni.

Házi mogyorókrémet készíteni cukormentesen igazán egyszerű. Mindössze egy nagy teljesítményű turmixgép vagy konyhai robotgép kell hozzá, hogy igazán krémes és sima legyen a végeredmény.

Ebben a receptben kókuszolajat használunk,

de tulajdonképpen a mogyoróolaj vagy a vaj is megteszi. Az olajnak köszönhetően jól kenhető lesz a mogyorókrémünk.

Ha most hozzáfogunk, 20 percen belül már ott lehet az asztalunkon.

A kép csak illusztráció!Forrás: shutterstock.com

Házi mogyorókrém cukormentesen

Hozzávalók:

  • 100 g mogyoró
  • 2-3 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g cukormenetes étcsokoládé

Elkészítés:

Tegyük egy turmixgépbe a mogyorót, őröljük meg.
Adjuk hozzá az olajat, és keverjük tovább, amíg vajas állagú lesz.
Adjuk hozzá a fennmaradó összetevőket, és dolgozzuk jól össze.
Ha a keverék túl sűrű, adjunk még hozzá egy evőkanál olajat.
Amint elkészült, már használhatjuk is.