A zöld tea gazdag antioxidánsokban és kiváló méregtelenítő. Önmagában is egy szuper ital, az évek során rengeteg rajongót gyűjtött össze számtalan egészségügyi előnye miatt. Ám még jobbá tehetjük, ha fahéjat és kurkumát adunk hozzá.

Az egészségügyi szakemberek szerint a zöld tea tartalmazza a legtöbb polifenol antioxidánst, rendszeres fogyasztása elősegítheti az emésztést, a fogyást, a méregtelenítést és erősítheti az általános egészséget.

A kurkuma kurkumin nevű vegyülete erősítheti az immunrendszert,

hozzájárul az általános egészséghez, fokozhatja az emésztést és a máj méregtelenítését. A fahéj hasonlóan csodás alapanyag, hiszen segíthet a fertőzések leküzdésében, továbbá a fogyásban.

Így már érthető, hogy ha hozzáadjuk a zöld teához, egy igazi csodaitalt hozunk létre.

Forrás: Shutterstock

Fahéjas, kurkumás zöld tea

Hozzávalók:

  • 1 tasak zöld tea vagy másfél teáskanál teafű
  • 1 fahéjrúd vagy egy csipet fahéj
  • 2 mentalevél és méz ízlés szerint
  • egy csipet kurkuma
  • 1 bögre víz

Elkészítés:

Forraljuk fel a vizet a fahéjrúddal. Ha őrölt fahéjat használunk, azt csak azután keverjük bele, miután elkészült a tea.
Amint a víz felforrt, kapcsoljuk le alatta a gázt, tegyük bele a teát és a mentaleveleket.
Hagyjuk ázni 5-6 percig.
Szűrjük le és ízesítsük mézzel.