A húszperces ételkészítés garantált győzelem. Nem kell órákat a konyhában állni ahelyett, hogy pihennénk. Ez a spenótos-kolbászos tészta laktató, finom és nagyon egyszerű elkészíteni. A legjobb benne, hogy az összes alapanyagot együtt főzzük a tésztával, így csak egyetlen edényt koszolunk össze.

Kolbászos tészta. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Spenótos-kolbászos tészta

Hozzávalók:

  • 340 g kolbász
  • 4 és ½ bögre víz
  • 340 g tészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál só
  • egy csipet frissen őrölt fekete bors
  • 1 csokor spenót
  • 1 bögre reszelt sajt

Elkészítés:

Karikázzuk fel a kolbászt és tegyük egy nagy edénybe.
Adjuk hozzá a tésztát, az olívaolajat, a sót és a borsot, öntsük fel a vízzel.
Forraljuk össze az egészet, akkor jó, ha a folyadék elpárolgott.
A főzés utolsó két percében adjuk hozzá a spenótot.
Vegyük le a tűzről, forgassuk jól át, majd öntsük rá a sajtot, és így is jól keverjük össze.
Ha szükséges, adjunk még hozzá sót.