Nem tudja, mi legyen a vacsora a héten? Itt egy étkezéstervező trükk!

étkezéstervező
Vágólapra másolva!
Ezt a trükköt egy hölgy osztotta meg a Kmart Home Decor & Hacks Australia Facebook oldalán. A rutinszerű étkezés könnyen unalmassá teheti a hétköznapokat, ezért készített egy étkezéstervet. Arra törekedett, hogy egy kicsit spontánabbá tegye az étkezéseket. Lessük el ezt a nagyszerű trükköt, és többé nem kell azon agyalnunk, mi legyen az ebéd vagy a vacsora, ráadásul unalmassá sem válik az étrendünk.
Vágólapra másolva!

A konyhai praktika valójában nagyon egyszerű. Mindössze egy táblára és 25 jégkrémpálcikára van szükség. Ha nincs elfekvőben jégkrémpálcika, kartonpapírból is csinálhatunk kártyákat.

Ezekre kerülnek majd az ételnevek. A pálcikák vagy kártyák számát persze idővel megemelhetjük, és tarthatjuk befőttesüvegben a konyhában.

A táblán, ami lehet saját készítésű vagy parafa, a hét napjai szerepeljenek.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

A folyamat a következő. Minden hét elején belenyúlunk a pálcikákat vagy kártyákat tartalmazó üvegbe, kihúzunk egyet és felrögzítjük egy csipesszel a táblára egyesével a napok mellé.

Nem nekünk kell gondolkodnunk a fogásokon, a sors dönt helyettünk.

Ennek a trükknek köszönhetően lekerül egy teher a vállunkról, ráadásul már a hét elején tudni fogjuk, mi lesz a vacsora vagy az ebéd az előttünk álló napokon. Ez azért is jó, mert így előre készülhetünk a bevásárlással is.