Káposzta, uborka, paprika – Általában ezekből szoktunk savanyúságot készíteni. Kár lenne minden körülmények között megmaradni a régi, jól bevált szokásoknál, hiszen akkor sosem tapasztalnánk meg semmi újat. Például azt, hogy milyen finom a savanyított görögdinnye. Próbálja ki!

Savanyított görögdinnye. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Savanyított görögdinnye

Hozzávalók:

  • 1 kisebb érett görögdinnye, szeletekre vágva
  • 1 db fokhagyma
  • 3-4 szál kapor
  • 3 l víz
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál egész fekete bors

Elkészítés:

Először mossuk meg a dinnye héját, majd vágjuk fel és vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
Daraboljuk fel olyan nagyságban, hogy beleférjen a befőttesüvegbe.
Tegyük őket az üvegbe a kaporral és a fokhagymagerezdekkel együtt.
Egy tálban keverjük össze a vizet és a sót.
Keverjük addig, amíg a só feloldódik.
Szórjuk az egész borsot az üvegekbe, majd öntsük bele a sóoldatot.
Zárjuk le jól, tegyük sötét, száraz, hűvös helyre 2 hónapra.