A mai rohanó világban szinte szomjazzuk azokat a recepteket, amelyek nem vesznek el túl sok időt az életünkből. Még akkor is valami könnyűt választunk, ha ebéd kell az asztalra, vagy megkívántunk valami finomat. Ez a körtés és csokoládés sütemény is egy gyors recept, egy kicsivel több mint fél órára van szükségünk az elkészítéséhez. Érdemes eltenni a receptet, mert bár a körte szezonja idővel véget ér, bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

Körtés, csokoládés sütemény
Hozzávalók a gyümölcshöz:
- 6 körte
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál cukor
Hozzávalók a tortához:
- 75 g liszt
- 50 g őrölt mandula
- 40 g kakaó
- 100 g cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 150 g vaj
- 2 tojás
- 30 ml tej
Elkészítés:
Kenjünk ki vajjal egy 22 centiméteres tepsit, aztán melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Magozzuk ki, és vágjuk negyedekre a körtét.
Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, keverjük hozzá a cukrot.
Pár perc elteltével adjuk hozzá a körteszeleteket.
Süssük meg mindkét oldalát, amíg enyhén aranyszínűvé válik.
Keverjük össze a lisztet, a mandulát, a kakaóport, a cukrot és a sót egy tálban.
Egy másik tálban olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a tejet és a tojást.
A nedves összetevőket keverjük a szárazakhoz.
Ha szükséges, adhatunk még hozzá tejet.
Dolgozzuk jól össze a tésztát, öntsük a kivajazott tepsibe, tegyük rá a körteszeleteket.
Öntsük a körte vajas levét a süteményre, és süssük 20-30 percig.
Tálaljuk pudinggal, tejszínhabbal vagy fagylalttal.