Amikor felmerülnek a zöld leveles zöldségek, a legtöbbünknek a spenót és a kelkáposzta jut az eszébe. A rukkola kevésbé örvend nagy népszerűségnek, jellegzetes borsos ízét kevesen kedvelik. Pedig valójában könnyű beépíteni az étrendbe, ráadásul számos egészségügyi hatása is van fogyasztásának. Ezeket gyűjtöttük össze.
Kattintson a képre galéria nyílik!
Hogyan fogyasszuk?
Locsoljuk meg olívaolajjal, citromlével, szórjuk meg sóval és borssal, majd forgassunk bele apróra vágott sajtokat. Kész is a finom és egészséges saláta!
Vagy próbáljuk ki a rukkolás szilvasalátát! A rukkolát keverjük össze szilvaszeletekkel, szórjuk meg szezámmaggal, hagymával, sóval, borssal, reszelt sajttal, és locsoljuk meg mézzel.
A rukkola kiváló kiegészítője továbbá a pizzáknak. Belekeverhetjük levesekbe, krémlevesekbe, hozzáadhatjuk a pesztóhoz, kicsit megpárolva a grillezett húsok mellé is kiváló. Fogyaszthatjuk turmixok és szendvicsek alapanyagként, illetve péksüteményekbe sütve is.