A fahéjteát a kurkuma és a gyömbér csodás tulajdonságai egészítik ki. Mindhárom alapanyag antioxidánsokban gazdag, segítheti a fogyást és erősítheti az immunrendszert. Ha erős az immunrendszerünk, még egy megfázást is könnyebb elkerülni.

Az étel- és italfogyasztás fontos szerepet játszik az immunrendszer egészségében. A táplálkozási szakértők szerint a megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztás alap az egészséges életmód fenntartása érdekében.

De ne feledkezzünk meg a fűszer- és gyógynövényekről sem, amelyek szintén segíthetnek egészségünk megőrzésében.

A gyógynövények ősidők óta a hagyományos orvoslás részei. Többek között a kurkuma, a fahéj és a gyömbér is rengeteg nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaz.

Hozzáadhatjuk ételeinkhez, de tea formájában is fogyaszthatjuk egy hűvös őszi reggelen. Ha beépítjük az étrendünkbe ezeket az alapanyagokat, még az emésztésünk és az anyagcserénk is fokozódhat.

Gyömbéres, kurkumás fahéjtea. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Fahéjtea

Hozzávalók:

  • egy 1,5 centiméteres fahéjrúd
  • egy 1,5 centiméteres gyömbér
  • fél teáskanál kurkuma
  • víz

Elkészítés:

Töltsünk meg egy kisebb lábast vízzel, tegyük bele a hozzávalókat, és kezdjük el felforralni.
Hagyjuk alacsony lángon forrni 15 percig.
Szűrjük le és fogyasszuk egy kis mézzel és citrommal.