Októberben rendezik meg az 5. Somlói Juhfark Ünnepet

bor, fehérbor
Vágólapra másolva!
A Nagy-Somlói borvidék ikonikus szőlőfajtája, a juhfark változatos arcait ismerhetik meg a helyi borászok összefogásával meghirdetett 5. Somlói Juhfark Ünnep látogatói október 17-én Somlójenőn.
Vágólapra másolva!

A Somló különleges, vulkanikus talajával és klímájával egyedülálló borokat produkál, a juhfark pedig az az őshonos fajta, amely a legszebben tudja

megmutatni az ásványos somlói ízvilágot.

A juhfark legnagyobb, reprezentatív fajtabemutatóján az elmúlt évek különböző stílusban elkészített, válogatott tételeit kóstolhatják meg az érdeklődők - közölték az MTI-vel a Somlói Juhfark Ünnep szervezői.

Forrás: Shutterstock

Mint kiemelték, a rendezvényhez kapcsolódó sétálókóstolón 12 somlói és egy Balaton-felvidéki borászat mutatkozik be 24 juhfarkjával a Tornai Pincészet épületében, a könnyed, gyümölcsös boroktól a testes, hordós tételeken keresztül az aszús borokig minden stílusban.

A sétálókóstoló mellett workshopok, somlói dűlőtúra és pincelátogatás is szerepel a programban, a borteraszon felállított grillkonyhában pedig a borokhoz illő fogások készülnek.

A rendezvényre a szervezők Budapestről kedvezményes árú buszjáratot indítanak, a kijelölt Somló-környéki szállásokról pedig oda-vissza ingyenes transzfert biztosítanak - áll a közleményben.