Házi teakeveréket készíteni nagyon egyszerű, ráadásul személyre szabhatjuk a recepteket. Aztán már csak annyi a dolgunk, hogy élvezzük a tiszta ízt. Vásároljunk be kandírozott, illetve aszalt gyümölcsökből, tealevelekből, és indulhat is a teakészítés az őszi boszorkánykonyhában.

Trópusi zöldtea

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál zöldtealevél
  • 1 teáskanál apróra vágott, kandírozott ananász
  • 1 teáskanál apróra vágott, kandírozott mangó
  • 1 teáskanál apróra vágott, kókuszbél

Fűszeres tea

Hozzávalók:

  • 2 kanál Pai Mu Tan fehér tea
  • ½ teáskanál bors
  • 1 teáskanál apróra vágott, aszalt eper
  • egy csipet sáfrány
Forrás: Shutterstock

Almás pite tea

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál rooibos teafű
  • 1-2 teáskanál apróra vágott, aszalt alma
  • 1 fél fahéjrúd
  • 1 fél vaníliarúd

Mentás zöldtea

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál szárított citromfű
  • 1 teáskanál szárított menta
  • 2 evőkanál zöldteafű

Minden esetben csak össze kell keverni az alapanyagokat, meleg vízbe áztatni, leszűrni, majd ízlés szerint megédesíteni a teát. Nemcsak finom, de még fel is melegít!