A pogácsa egy zseniális találmány: isteni desszert, sörkorcsolya, tízórai és uzsonna. Bekaphatjuk két étkezés között, a vonaton ülve vagy épp otthon a tévé előtt pihenve. Ráadásul, ahogy a nagymama készíti, na annak nincs párja! Ideje ellesni tőle minden receptet, hiszen a nagyik tapasztalata egyszerűen aranyat ér a konyhában is. Íme az egyik kedvenc receptem: a kolbászos pogácsa.

Kolbászos pogácsa
Hozzávalók:
- 610 g liszt
- 200 ml tej
- 1,5 evőkanál cukor
- 200 ml natúr joghurt
- 25 g friss élesztő
- 1-2 csipet só
- 210 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 db tojás
- 120 g apróra vágott füstölt, házi kolbász
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet, keverjük el benne a cukrot, futtassuk fel benne az élesztőt.
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a joghurtot, a tojást, a vajat, a kolbászt és az élesztős keveréket.
Szórjuk bele a sót, és gyúrjuk össze.
Takarjuk le, tegyük meleg helyre, pihentessük egy órát.
Amint letelt az idő, nyújtsuk a tésztát kisujjnyi vastagságúra, majd szaggassunk belőle köröket pogácsaszaggatóval.
Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire.
Kenjük meg a tetejüket felvert tojással.
Süssük 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig, vagy amíg aranybarna lesz.