A gránátalma egy frissítő, finom, édes gyümölcs, amit egyszerűen nem lehet megunni. Készíthetünk belőle bármit, süteményt, turmixot, kekszet, mártást, a végeredmény isteni finom lesz. Amellett persze, hogy finom, számos jótékony tulajdonsága is van. Ezeket szedtük egy csokorba!

Kattintson a képre, galéria nyílik!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock

Hogyan fogyasszuk?

Ehetjük önmagában is, hiszen rendkívül finom, azonban érdemes jobban kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

Készíthetünk belőle gyümölcssalátát,

chutney-t, hozzáadhatjuk joghurthoz, a reggeli zabkásához, de jól illik a sült padlizsánhoz, a vaníliapudinghoz és a panna cottához is.

Gránátalma, mint pizzafeltét? Lehetséges!

Padlizsánnal, pisztáciával, kecskesajttal és korianderrel isteni pizza készülhet belőle. Kiváló tölteléke továbbá az édesburgonyának is egy kis lime-mal és kókusszal.