Ez a habkönnyű desszert sorra hódítja meg a szíveket. Puha, finom, ráadásul alig kell hozzá valami. Gyorsan készen van, és még cukor sincs benne. Igazi álomdesszert, mondjuk ki bátran. Próbáljuk ki! Mi áfonyával készítettük, de bármilyen puha gyümölcs szóba jöhet.

A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Áfonyás felhőmuffin

Hozzávalók:

  • 500 g áfonya
  • 3 kiskanál citromlé
  • 5 tojásfehérje
  • 1,5 evőkanál eritrit vagy más édesítőszer

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Turmixoljuk össze az áfonyát, majd keverjük össze 2 tojásfehérjével és az édesítőszerrel.
Akkor jó, amikor könnyű és habos.
A maradék tojásfehérjéket verjük puha habbá, majd óvatosan forgassuk bele az áfonyás keverékbe.
Dolgozzuk össze, majd szedjük a muffinpapírral kibélelt muffinsütőbe.
Süssük 12-15 percig, vagy amíg feljön és megbarnul.
Fogyasszuk tejszínhabbal vagy fagylalttal.
Isteni finom!