A hagyományos muffinnak leáldozott, a felhőmuffin mindent visz

muffin
Vágólapra másolva!
Ez a habkönnyű desszert sorra hódítja meg a szíveket. Puha, finom, ráadásul alig kell hozzá valami. Gyorsan készen van, és még cukor sincs benne. Igazi álomdesszert, mondjuk ki bátran. Próbáljuk ki! Mi áfonyával készítettük, de bármilyen puha gyümölcs szóba jöhet.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Áfonyás felhőmuffin

Hozzávalók:

  • 500 g áfonya
  • 3 kiskanál citromlé
  • 5 tojásfehérje
  • 1,5 evőkanál eritrit vagy más édesítőszer

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Turmixoljuk össze az áfonyát, majd keverjük össze 2 tojásfehérjével és az édesítőszerrel.
Akkor jó, amikor könnyű és habos.
A maradék tojásfehérjéket verjük puha habbá, majd óvatosan forgassuk bele az áfonyás keverékbe.
Dolgozzuk össze, majd szedjük a muffinpapírral kibélelt muffinsütőbe.
Süssük 12-15 percig, vagy amíg feljön és megbarnul.
Fogyasszuk tejszínhabbal vagy fagylalttal.
Isteni finom!