Fűszeres almakrémleves a hűvös őszi napokra

almakrémleves
A kép csak illusztráció!
Vágólapra másolva!
Amióta hűvösebb az idő, egyre nagyobb igényünk van a forró italokra és levesekre. Főleg, ha ezek ráadásul az évszaknak megfelelően vannak fűszerezve. Ősszel és télen felértékelődik a tök, a csillagánizs, a fahéj, a gyömbér és egyéb fűszerek, amelyek összekeverve igazán ínycsiklandóvá teszik ételeinket. Ez az almakrémleves sem lenne az igazi fahéj és csillagánizs nélkül.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Fűszeres almakrémleves

Hozzávalók:

  • 5-6 db alma
  • 4 evőkanál cukor
  • 200 ml tejszín
  • 2 evőkanál keményítő
  • 220 ml almalé
  • 1 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál csillagánizs
  • 1 teáskanál gyömbér

Elkészítés:

Vágjuk fel kisebb kockákra az almát, majd tegyük egy serpenyőbe.
Öntsük rá a cukrot és a fűszereket, kezdjük el melegíteni, karamelizálni.
Amint a cukor elolvadt, karamelizálódott, öntsük fel a tejszínnel és az almalével.
Keverjük bele a keményítőt, majd, amikor az alma puhára főtt, egyszerűen krémesítsük botixerrel.
Tálaljuk tökmaggal megszórva.