Christine Bailey, a The Brain Boost Diet Plan könyv szerzője, egyszerű tippeket ad hangulatunk fokozására. Az ősz beköszöntével a napos órák száma is egyre jobban csökken, ami rányomja a bélyegét a hangulatunkra és a közérzetünkre. Sokat esik az eső, szürke az idő, mi pedig észrevétlenül azonosulunk az időjáráshoz. A rossz hangulat és a depresszió bármely korosztályt érintheti. Ha motivációhiánnyal vagy lelkesedéshiánnyal küzdünk, akkor mindenképp érdemes átgondolni az étrendünket.

Étrendünk, életmódunk hatással lehet a hangulatunkra. Szerencsére sok olyan élelmiszer és étel létezik, amely mosolyt csalhat az arcunkra. Ezek az ételek biztosítják a megfelelő tápanyagokat, amelyekre a szervezetnek szüksége van.

Kezdjük el ma a boldogságdiétát, csináljuk három napig, és figyeljük az eredményeket!

Kattintson a képre, galéria nyílik a stratégiai lépésekkel és az élelmiszerekkel!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock

3 napos étkezési terv

1. nap

Reggeli - Zabpehely

Keverjünk össze előtte való este egy tálban 40 g zabpelyhet, 1 kis banánt, 1 teáskanál mogyoróvajat, 1 evőkanál kakaóport és 125 ml tejet. Reggel fogyaszthatjuk joghurttal vagy bogyós gyümölcsökkel.

Ebéd - Burrito csirketál

Pirítsuk meg a feldarabolt csirkét egy kis zsíron, fűszerezzük oregánóval, csiliporral, fokhagymaporral, őrölt köménnyel, sóval és borssal. Tálaljuk rizzsel, kukoricával és feketebabbal.

Vacsora - Garnéla édesburgonyával

Mossuk meg a garnélát, távolítsuk el a fejét. Olvasszunk fel vajat egy serpenyőben, pirítsunk meg rajta 4-5 gerezd összetört fokhagymát. Adjuk hozzá a 250 g garnélát, és pároljuk meg. Tálaljuk petrezselyemmel megszórva és sült édesburgonyával.

2. nap

Reggeli - Rántotta spenóttal

Verjük fel a tojást, forgassuk meg benne a spenótot, és csináljunk belőle rántottát a szokott módon. Nagyon egyszerű, és gyorsan megvan.

Ebéd - Citromos káposzta csicseriborsóval

Tépkedjünk egy tálba 150 g kelkáposztát. Keverjünk össze 1 evőkanál tahinit, 1 evőkanál citromlevet, sót, borsot, köményt és egy kis szójaszószt. Öntsük a káposztára. Főzzünk meg egy fél adag csicseriborsót, tálaljuk a káposztával, koktélparadicsommal, uborkával és pirított magvakkal.

Vacsora - Csilis pulyka rizzsel és brokkolival

Keverjünk össze 100 g pirított, darált pulykahúst, fél bögre apróra vágott paradicsommal, 1 evőkanál csilipasztával és vörös babbal. Rottyantsuk össze, majd tálaljuk rizzsel és pirított brokkolival.

3. nap

Reggeli - Energetizáló ital

Keverjünk össze 150 ml kávét, 150 ml mandulatejet, 1 teáskanál kókuszolajat, 1 teáskanál mogyoróvajat, 1 evőkanál fehérjeport. Melegítsük fel, és igyuk meg a reggeli mellé, amely legyen zöldségekben gazdag.

Ebéd - Sült csirke savanyú káposztával

A csirkehúst bepanírozhatjuk vagy megsüthetjük sütőben is. Tálaljuk nyers zöldségsalátával és savanyú káposztával.

Vacsora - Grillezett bárányhús padlizsánnal

Pácoljuk be a bárányhúst ízlés szerint, majd grillezzük meg minigrillen vagy grillserpenyőben. Tálaljuk grillezett padlizsánnal és nyers zöldségsalátával.

Étkezések között fogyaszthatunk joghurtot, kefirt, gyümölcsöket, zöldségeket mártogatóssal, olajos magvakat, házi müzlit, étcsokoládét stb.

Forrás