Lekváros buktát és karamellás almát készítettünk

bukta
Vágólapra másolva!
A múlt hét legkedveltebb receptjei a fűszeres almakrémleves és a lekváros bukta voltak. Teljesen megértjük, hiszen önmagukban is nagyon finomak, de szuperül kiegészítik egymást. Ebédre az almakrémleves után már csak a lekváros bukta lehet a ráadás. Emellett megtanultuk könnyen megpucolni a sütőtököt, kés nélkül felaprítani a petrezselymet, és kipróbáltuk a sajtgombóc levest is. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Puha és édes lekváros bukta a nagyitól, minden unoka álma

Emlékszem, mennyire imádtam, amikor általános iskolában lekváros bukta volt az ebéd a menzán. Úgy vártuk, mint a Mikulást december elején, ez volt a napunk fénypontja. Azóta is az egyik kedvenc finomságom, imádom, hogy ilyen puha és édes. Nagyon könnyű elkészíteni, ezért egyértelmű volt, hogy felnőtt fejjel eltanulom majd a nagyitól a receptet.

10 egészséges zsírban gazdag alapanyag, ami bizonyítja, hogy a zsír nem rossz

Az egészséges zsírtartalmú alapanyagok nemcsak a jóllakottság érzését növelhetik, de számos pozitív hatásuk is van. Kezdjük azzal, hogy az agyunk több, mint 60%-a zsír, tehát ezen alapanyagok fogyasztásával fokozhatjuk a koncentrációs képességünket.

Forrás: Shutterstock

Létfontosságú szerepet játszik számos testfunkcióban és folyamatban, ráadásul energiát biztosít. Sok más tápanyag is van ezekben az élelmiszerekben, mint a rostok, a fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok.

Egy prágai kávézóban koronavírus alakú desszertet kínálnak

Egy prágai kávézó, a The Black Madonna, egyedülálló ötlettel állt elő. Mivel a világon minden a koronavírus körül forog, úgy döntöttek, készítenek egy koronavírus alakú desszertet. Azonnali siker lett a vendégeik körében.

Egye magát boldoggá 3 nap alatt!

Christine Bailey, a The Brain Boost Diet Plan könyv szerzője, egyszerű tippeket ad hangulatunk fokozására. Az ősz beköszöntével a napos órák száma is egyre jobban csökken, ami rányomja a bélyegét a hangulatunkra és a közérzetünkre.

Forrás: Shutterstock

Sokat esik az eső, szürke az idő, mi pedig észrevétlenül azonosulunk az időjáráshoz. A rossz hangulat és a depresszió bármely korosztályt érintheti. Ha motivációhiánnyal vagy lelkesedéshiánnyal küzdünk, akkor mindenképp érdemes átgondolni az étrendünket.

Az új kedvenc reggeli italunk teafűvel készül, mégsem tea

Ha előkerül a teafű a szekrényből, akkor általában vízbe áztatjuk, így készítünk belőle teát. Egy kis citromlé, egy kis méz, és máris ihatjuk a finom, meleg italt. Szinte vágyjuk ezeken a hideg napokon! Igen ám, csakhogy egy kis fantáziával még finomabb italt varázsolhatunk elő az egyszerű teafüvekből.

3+1 ital, amellyel fokozhatjuk a memóriánkat egy nehéz nap előtt

Ebben a rohanó világban egyre nagyobb kihívás a testi és lelki egészség egyensúlyának megteremtése. Ez persze nem azt jelenti, hogy lehetetlen. Mindössze meg kell tanulnunk egészségesen választani és egészséges szokásokat beépíteni a mindennapjainkba.

Forrás: Shutterstock

Összegyűjtöttünk néhány könnyen és gyorsan elkészíthető italt, amely nemcsak egészséges, de még a memóriánkra is pozitív hatással van, amely egy nehéz napon különösen nagy előny.

Hogyan készítsünk isteni finom karamellás almát?

A karamellás alma egy finom csemege, amelyet az év ezen időszakában szívesen fogyasztunk. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, és nemcsak a gyerekek lesznek oda érte, hanem mi, felnőttek is. Próbáljuk ki!

Hogyan pucoljuk meg a sütőtököt könnyen és egyszerűen?

Azt már tisztáztuk, hogy a sütőtök az ősz egyik sztáralapanyaga, és azt is, hogy isteni édességeket és főételeket készíthetünk belőle. Ám mielőtt ideáig eljutnánk, felmerül egy kérdés: hogyan pucoljuk meg könnyen, gyorsan és egyszerűen?

Forrás: Shutterstock

Mivel az előkészítésről még nem esett szó, most itt az ideje. Nézze meg a videót, és lesse el a benne lévő trükköt! Sokkal egyszerűbb megpucolni a sütőtököt, mint gondolná.

A gríz- és a májgombócnak annyi, a sajtgombóc leves az új kedvencünk

Van, aki a nagy gombócokkal készült grízgombóc levest, van, aki a májgombóc levest szereti jobban. De tudta, hogy létezik sajtgombóc leves is? Próbálja ki ön is!

Ilyen könnyű apróra vágni a petrezselymet kés nélkül

Újabb meglepő konyhai tippeket gyűjtöttünk össze, amelyekkel sokkal szórakoztatóbb lehet a főzés. Arról már nem is beszélve, mennyivel könnyebb így az élete az elfoglalt háziasszonyoknak. Ilyen könnyű apróra vágni a petrezselymet kés nélkül, kifőzni a tésztát ezzel az új módszerrel és zöldséget párolni, ha főzzük a rizst.

Fűszeres almakrémleves a hűvös őszi napokra

Amióta hűvösebb az idő, egyre nagyobb igényünk van a forró italokra és levesekre. Főleg, ha ezek ráadásul az évszaknak megfelelően vannak fűszerezve. Ősszel és télen felértékelődik a tök, a csillagánizs, a fahéj, a gyömbér és egyéb fűszerek, amelyek összekeverve igazán ínycsiklandóvá teszik ételeinket. Ez az almakrémleves sem lenne az igazi fahéj és csillagánizs nélkül.