Ezért imádjuk annyira a gyömbért, nem csak finom, egészséges is

fűszerek a konyhában
Őrölt gyömbérre a kínai fogások, curryk és egyes desszertek esetén lehet szükség. A változatosság kedvéért jó, ha mindig van otthon
Vágólapra másolva!
A gyömbér egy kiváló fűszer, nagyon jól illik a narancsos répaleveshez és a sütőtökös kenyérhez, ugyanakkor az egészségügyi előnyei mellett se menjünk el szó nélkül! Összeszedtük azokat az előnyöket, amelyek miatt annyira imádjuk a gyömbért. Különösen ebben a hideg, őszi időben.
Vágólapra másolva!

Jól kezeli a náthát

A gyömbér már ősidők óta az ajurvéda része. A fő bioaktív vegyülete a gingerol, amely gyulladáscsökkentő, jól kezeli a náthát és a köhögést.

Segítheti a fogyást

A gyömbér fokozza az anyagcserét, segíthet csökkenteni a testtömeg-indexet. Egy 2016-os tanulmányban 80 elhízott nő vett részt, akik

2 gramm gyömbérport fogyasztottak 12 héten keresztül.

A kutatók azt találták, hogy a gyömbérpor hatására csökkent a testtömeg-indexük.

Forrás: Origo

Hasznos hányinger esetén

Az émelygés és hányinger ellen is kiváló. Készíthetünk belőle például teát, amelyet lassan kortyolgatva fogyaszthatunk.

Immunerősítő

Az egyre hidegebb, őszi napokon kevés jobb immunerősítő van, mint a gyömbér. Rengeteg antioxidáns van benne, vitaminok és ásványi anyagok kiváló forrása, ezért fokozhatja az immunitást.

Csökkentheti a koleszterinszintet

Egy 2018-as tanulmányban 60 magas koleszterinszintű embert vizsgáltak. Közülük 30-an 5 gramm gyömbérpasztát fogyasztottak 4 hónapig. Összesen 17,4%-kal csökkent a koleszterinszintjük.

Hogyan fogyasszuk?

Kiváló salátaalapanyag, megízesíti a curryt, készíthetünk belőle teát, süteményt, és megpiríthatjuk. Jól illik továbbá a csirkéhez és a marhához is, de a halételeknek is kiváló kiegészítője.

Főként az ázsiai konyha és az indiai levesek elengedhetetlen alapanyaga,

jól kiegészíti a tök- és a répakrémleveseket egy kis szerecsendióval. Sőt, kekszeket vagy muffint is készíthetünk a hozzáadásával, igazán egyedi ízélményben lehet részünk.

Forrás