A vidéki életben az a legjobb, hogy amikor kimegyek a határba sétálni, a bokorról csipkedhetem le a csipkebogyót. Ki is szoktunk menni egy-két vödörrel, hogy megszedjük magunkat. Nemcsak tea készülhet belőle, hanem finom lekvár és akár leves is. A csipkebogyó egy jó tulajdonságokkal megáldott alapanyag, kár lenne figyelmen kívül hagyni. Ha van lehetőségünk a saját kezünkkel betakarítani, az a legjobb, de bárhonnan beszerezhetjük a friss csipkét. Megéri! Egy csokorba szedtük, miért.

Kattintson a képre, galéria nyílik a csipkebogyó csodás tulajdonságaival!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock

A csipkebogyót gyakran az első fagy után egy héttel vagy késő ősszel szüretelik. Bárhogy is, mindenképp készítsük el ezt a finom levest!

Ez a recept Svédországból származik.

Csipkebogyóleves

Hozzávalók:

  • 400 g friss csipkebogyó
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál burgonyakeményítő
  • tejszínhab és mandula a tálaláshoz

Elkészítés:

Tisztítsuk meg, majd engedjük fel a csipkebogyót vízzel, és pároljuk meg.
Pürésítsük egy botmixerrel, majd nyomkodjuk át egy kislyukú szűrőn.
Adjuk hozzá a cukrot, a citromot, a burgonyakeményítőt, majd forraljuk fel.
Szükség esetén önthetünk hozzá még vizet.
Tálaljuk tejszínhabbal és mandulával.

Forrás