Miért szeretjük a frankfurti levest? Azért, mert mindössze egy óra alatt készen van, finom, gazdag és laktató. Mi sok virslivel és tejföllel szeretjük, érdemes beletenni egy kis füstölt kolbászt is az íze kedvéért. Ne töltsük az egész hétvégét a konyhában, készítsünk frankfurti levest gyorsan és egyszerűen.

Frankfurti leves. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Laktató frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál pirospaprika
  • zsír
  • 5 db krumpli
  • 1 kelkáposzta
  • 150 g frankfurti virsli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 200 g tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 l víz
  • kolbász ízlés szerint

Elkészítés:

Vágjuk apróra a hagymát, pucoljuk meg és kockázzuk fel a krumplit, mossuk meg és vágjuk fel a káposztát.
Pirítsuk meg a zsíron a hagymát, ezen a ponton pirítsunk le vele egy kis kolbászt is, ha szeretnénk. Keverjük hozzá a paprikát, az őrölt köményt, majd mehet bele a krumpli.
Öntsük fel a vízzel, reszeljük bele a fokhagymát, és főzzük néhány percig.
Adjuk hozzá a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és főzzük körülbelül fél órát.
Amint a zöldségek megpuhultak, öntsük bele a felkarikázott virslit.
Főzzük még 5 percig, majd habarjuk be.
Keverjük a lisztet a tejfölhöz, merjünk bele egy szedőkanállal a forró levesből, aztán keverjük jól össze.
Öntsük az egészet a leveshez, és rottyantsuk össze.
Már kész is!