Annak, akinek a napsütés, a forróság és a plusz harminc fok a lételeme, nagyon nehezen birkózik meg a tudattal, hogy a hőmérő higanyszála egyre lejjebb csúszik. A szürkeség és a köd egy dolog, ám a hideggel párosulva melankolikusan hat sokak hangulatára – közöttük az enyémre is. Hogyan tornászhatjuk fel az örömszintünket egy csípős reggelen? Csakis egy pohár forró csokoládéval!

Narancsos forró csokoládé fehér csokiból
Hozzávalók:
- 500 ml tej
- 100 ml habtejszín
- 85 g fehér csokoládé, összetörve
- 4 evőkanál frissen facsart narancslé és egy kis narancshéj
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, majd öntsük bele a fehércsokoládé-darabkákat.
Kevergessük alacsony lángon, amíg a csoki teljesen felolvad.
Ha kész, adagoljuk poharakba, aztán verjük habbá a tejszínt.
A forró csokihoz keverjük hozzá a narancslevet, kanalazzuk a tetejére a felvert tejszínt és szórjuk meg az egészet narancshéjjal.
Ha szeretjük, még egy kis fahéjat is hinthetünk a tetejére.
Ennyi az egész!