Sokaknál lencse csak újévkor kerül az asztalra, mi azonban olyan család vagyunk, ahol nem rekesztik ki ezt a csodás alapanyagot az étrendből. Készíthetünk belőle levest, főzeléket, fasírtot és akár salátát is. Valójában sokoldalúbb alapanyag, mint hinnénk, és számos jótékony hatása van, amely miatt elengedhetetlen része az étrendnek. Érdemes hát többször fogyasztani, mint egy évben egyszer újévkor.

Kattintson a képre a részletekért!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock

Lencsefasírt

Hozzávalók:

  • 190 g lencse
  • 1 teáskanál édesköménymag
  • 90 g quinoa
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • 1 marék apróra vágott koriander
  • 170 g tofu
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Öntsük a lencsét és az édesköménymagot egy edénybe, majd engedjük fel sok vízzel.
Főzzük forrástól számítva 25 percig, amíg a lencse megpuhul.
Öntsük egy másik edénybe a quinoát, engedjük fel vízzel és főzzük forrástól számítva 15 percig.
Tegyük a robotgépbe az összes alapanyagot, majd dolgozzuk jól össze.
Tegyük egy tálba, majd készítsünk belőle golyókat.
Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük 180 fokon 30 percig.