Úgy gondolják, a mandarin az ókori Kínából származik, ott kapta nevét. Héja narancssárga, édes, lédús húst őriz, főleg a téli időszakban igen népszerű. Nem is csoda, hiszen számtalan előnyünk származhat a fogyasztásából csak úgy, mint a többi gyümölcs esetén. Egy csokorba szedtük a mandarin egészségügyi hatásait és azokat a tulajdonságait, amelyek kiemelkedővé teszik.

Kattintson a képre, galéria nyílik!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock

Mandarinos saláta

Hozzávalók:

  • 1/3 bögre friss mandarinlé
  • ¼ bögre olívaolaj
  • 2 teáskanál méz
  • 1 teáskanál Dijon-mustár
  • 150 g pancetta szalonna, apróra vágva, ropogósra sütve
  • fél vörös cikória, összevágva
  • ¼ saláta, összevágva
  • ¼ római saláta, összevágva
  • 2 mandarin, megpucolva, ékekre szedve
  • ¼ bögre friss mentalevél

Elkészítés:

Keverjük össze a mandarin levét, az olajat, a mézet és a mustárt.
Fűszerezzük, majd alaposan keverjük össze.
Forgassuk bele a többi alapanyagot, és már tálalhatjuk is.

Forrás