Ettől a titkos alapanyagtól lesz igazán finom és ropogós a sült burgonya

sült burgonya
Vágólapra másolva!
Mindannyian szeretjük a kívül ropogós, belül puha sült burgonyát, ám nem olyan egyszerű ezt kivitelezni. Ráadásul nemcsak az állagára kell odafigyelni, hanem a fűszerezésre is. Hiszen hiába roppan a külseje, ha nem megfelelő a fűszerezés. Laura Ford, táplálkozási szakember Melbourne-ből, megosztotta, ő hogyan készíti a sült burgonyát. Egy meglepő alapanyagot használ hozzá.
Vágólapra másolva!

Laura Ford az Instagramon tette közzé a titkos hozzávalóval készített sült burgonyáját, ami már nem is annyira titkos. A bejegyzésében ezt írta:

Az édes és sós ízek tökéletes egyensúlya miatt élvezhető ez az elsőre furcsának hangzó finomság. Laura a posztjában elnézést kér, mert biztos abban, hogy ha

egyszer megkóstoljuk, nem fogjuk tudni abbahagyni az evést.

Mindössze 2 kg burgonyára, extra szűz olívaolajra, 50 g vajra, sóra és borsra, 1-2 evőkanál mézre, friss kakukkfűre és ízlés szerinti fűszerkeverékre van szükség hozzá.

Sült burgonya. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Először forraljunk fel egy nagy lábas vizet, majd tegyük bele a krumplit 4-5 percre. Közben melegítsük fel a sütőt 200 fokra. Olvasszuk fel a vajat, majd keverjük hozzá a mézet és egy kis olívaolajat.

Vágjuk fel a burgonyát cikkelyekre, tegyük egy tepsire, és locsoljuk meg a mézes keverékkel. Jól forgassuk át, hogy befedje.

Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint, és tegyünk a tetejére kakukkfüvet. Süssük a burgonyát 30 percig, majd forgassuk át a cikkelyeket, és süssük még 20 percig. Tálalhatjuk mézzel csepegtetve és még egy kis kakukkfűvel megszórva.

Forrás