Amerikai kutatók új steak készítésével kísérleteztek, amelynek alapját emberi sejtek adják. Azt mondják, ha megesszük, az technikailag nem kannibalizmus.

Az Ouroboros Steaket Andrew Pelling, Orkan Telhan és Grace Knight tervezte, amely valójában az arc belsejéből származó emberi sejtekből és vérből készült. Ez egy mini steak, amelynek előállítása nem károsítja a környezetet.

A szakemberek olyan eszközökkel, tudással, összetevőkkel és alapanyagokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra emberi sejtek tenyésztését, majd hússá formálását.

A munka egy részét önkéntesek végzik, akik mintát vesznek az arcuk belső feléről. A kutatók ezeket körülbelül három hónapig meleg környezetben tárolják és táplálják, amíg teljesen meg nem nőnek,

és tökéletes alapjául nem szolgálnak a mini steaknek.

Grace Knight hangsúlyozta, hogy az emberek úgy gondolják, ez kannibalizmusnak minősül, de technikailag nem az.

Orkan Telhan pedig hozzátette:

Tervünk tudományosan és gazdaságilag megvalósítható, de sok szempontból ironikus is. Nem azt hirdetjük, hogy „önmagunk elfogyasztása" reális dolog, amely megoldja az emberek fehérjeszükségletét. Ehelyett inkább felteszünk egy kérdést: milyen áldozatokat kell hoznunk azért, amiért olyan ütemben fogyasztjuk a húst, ahogy?

A szokatlan élelmiszer ebben a szakaszban még csak prototípus, és jelenleg a londoni Design Múzeumban tekinthető meg.

Forrás