A kimchi története régre nyúlik vissza. Hagyománynak mondható a készítése, hiszen a koreaiak erjesztett ételek fogyasztásával vészelték át a hideg téli hónapokat. A kimchi is egy volt ezek közül az erjesztett ételek közül. Mivel a káposzta, a fokhagyma és a csili a fő alapanyagai, tele van tápanyagokkal és antioxidánsokkal. Összegyűjtöttük a legjobb tulajdonságait, és megmutatjuk, hogyan tudja elkészíteni.

Kattintson a képre, galéria nyílik!

Kattintson a képre a galériáért a kimchi tulajdonságaival!Forrás: Shutterstock

Kimchi

Hozzávalók:

  • 226 g jégcsapretek
  • 4 közepes mogyoróhagyma
  • 1 közepes kínai kel
  • 72 g só
  • 5 evőkanál pirospaprika-pehely
  • 1 evőkanál reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • desztillált vagy szűrt víz

Elkészítés:

Vágjuk fel a retket, a káposztát és a hagymát csíkokra.
Tegyük egy nagy tálba a káposztát, hintsük meg a sóval, és hagyjuk állni egy kis ideig.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, fedjük le és hagyjuk 1-2 órát pihenni.
Ha letelt az idő, háromszor öblítsük át a káposztát, majd csöpögtessük le.
Közben a sóoldatot tegyük félre.
Tegyük egy tálba a fokhagymát, a cukrot, a pirospaprika-pelyhet és a gyömbért.
Adjuk hozzá a káposztát, a mogyoróhagymát és a retket is.
Jól forgassuk össze.
Tegyük az egészet egy befőttesüvegbe, majd öntsük fel a sóoldattal, hogy ellepje.
Zárjuk le az edényt, majd hagyjuk állni két hétig a hűtőben.