Az aszalt ribizli édes, apró, és nagyon jól kiegészíti a mogyoró földes aromáját. Nyilvánvaló, hogy ezt a desszertet ennek a két alapanyagnak a párosa teszi olyan tökéletessé. Az elkészítéséhez sütőt sem kell kapcsolni, ráadásul összesen csak négy alapanyagra van szükségünk hozzá, amelybe már a mogyoró és a ribizli is beletartozik. Finom és egyedülálló meglepetés Mikulás-napra.

Mogyorós csokoládé. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Csokoládés, mogyorós, ribizlis korongok

Csomagoljuk be, majd tegyük a gyerekek csizmájába vagy az ablakba Mikulás-napon.

Hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé
  • 100 g törökmogyoró, félbe törve vagy egészben, megpirítva
  • 50 g aszalt ribizli
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Törjük darabokra a csokoládét, és forrásban lévő víz fölött olvasszuk meg.
Keverjük bele a mogyorót, a ribizlit és a sót, jól dolgozzuk el.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és egy kanállal készítsük el a csokikorongokat.
Tegyük őket távol egymástól.
Tegyük a tepsit a hűtőbe, hagyjuk megkötni a korongokat, és már fogyaszthatjuk is.