A mákot évszázadok óta használják a hagyományos, népi gyógyászatban a fejfájás, a köhögés és az álmatlanság gyógyítására. Amit mi tudunk, az leginkább annyi, hogy isteni vele a bejgli, és hogy a mákos tészta sokkal finomabb cukorsziruppal. Pedig valójában a máknak számos egészségügyi előnye van, amiről eddig talán nem tudtunk. Nézzük meg őket!

Kattintson a képre, galéria nyílik!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock

Mákos tészta cukorsziruppal

Hozzávalók:

  • 250 g tészta
  • 250 g darált mák
  • cukor
  • víz

Elkészítés:

A tésztát főzzük meg a szokott módon, majd amikor elkészült, keverjük össze a darált mákkal.
A cukorszirup elkészítéséhez mérjünk ki egy rész vizet és egy rész cukrot.
Tegyük egy tálba, kezdjük el melegíteni, majd amikor a cukor megolvad, kész a cukorszirup.
Tálaljuk a mákos tésztát cukorsziruppal.