A mákot évszázadok óta használják a hagyományos, népi gyógyászatban a fejfájás, a köhögés és az álmatlanság gyógyítására. Amit mi tudunk, az leginkább annyi, hogy isteni vele a bejgli, és hogy a mákos tészta sokkal finomabb cukorsziruppal. Pedig valójában a máknak számos egészségügyi előnye van, amiről eddig talán nem tudtunk. Nézzük meg őket!
Kattintson a képre, galéria nyílik!
Mákos tészta cukorsziruppal
Hozzávalók:
- 250 g tészta
- 250 g darált mák
- cukor
- víz
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg a szokott módon, majd amikor elkészült, keverjük össze a darált mákkal.
A cukorszirup elkészítéséhez mérjünk ki egy rész vizet és egy rész cukrot.
Tegyük egy tálba, kezdjük el melegíteni, majd amikor a cukor megolvad, kész a cukorszirup.
Tálaljuk a mákos tésztát cukorsziruppal.