Mit adjunk a rizshez, hogy még finomabb legyen?

rizs
Vágólapra másolva!
Rizs, bulgur, köles. Az én tapasztalatom az, hogy ha csupán sót teszünk ezeknek a gabonáknak a főzővizébe, nem lesz túl ínycsiklandó a végeredmény. Régóta kísérletezem, hogy mivel lehet finomabbá varázsolni őket. Végül a türelem és a kísérletezés meghozta gyümölcsét, tulajdonképpen több lehetőségünk is van, ha ízletesebbé akarjuk varázsolni a rizst, a kölest vagy a bulgurt.
Vágólapra másolva!

Az egyik módszert, hogy nem sima sót teszünk a vízbe, hanem például vegetát vagy leveskockát. Így

extra ízt adhatunk a rizshez

csupán pár másodperc alatt. Hasonlóan jó választás a zöldtea, amely innovatív módszer a konyhába, ha a gabonefélék elkészítéséről van szó.

Ugyanakkor tehetünk a rizs vizébe egy kis fokhagymát, illetve friss fűszernövényeket vagy fűszereket Forrás: Shutterstock

Zöldteában nemcsak a rizst főzhetjük ki, hanem például a tésztákat is. Így a zöldteában lévő antioxidánsok belefőnek a vízbe és az alapanyagokba. Így még egy kicsit egészségesebbé is tehetjük ételeinket.

Ugyanakkor tehetünk a rizs vizébe egy kis fokhagymát, illetve friss fűszernövényeket vagy fűszereket.

A főételt is figyelembe véve választhatunk kardamomot, fahéjat, szegfűszeget, kakukkfüvet, de akár csilit is. A lehetőségeink szinte végtelenek.

A már elkészült rizshez is keverhetünk fűszereket, nagyon finom például kurkumával, ami enyhe sárgás színt ad neki. Így tehetjük nagyon könnyen finomabbá a főtt rizsünket.