A hash egy krumplis, eredetileg húsos étel, amelynek vegán változata is igen elterjedt. Tulajdonképpen összepirított zöldséges egytálételt takar, amely azért kiváló reggeli, mert tele van fehérjével és egészséges szénhidráttal. Fűszerezhetjük ízlés szerint, és tulajdonképpen az összetevőknek is csak a képzeletünk szabhat határt. Mi most a húsmentes hash receptjét hoztuk el önnek. Készítse el, ha valami laktató és különleges reggelire vágyik!

A hash nemcsak gyorsan elkészíthető, de pénztárcabarát egytálétel is. A legtöbb alapanyag megtalálható a kamránkban, mint a krumpli, a hagyma vagy a fokhagyma. Sőt, fűszerpaprika és kömény is biztosan van a szekrényben.

Ez egy kiadós, ropogós, finom fogás,

amely kiválóan alkalmas arra, hogy felhasználjuk a megmaradt zöldségeket a hűtőből. Így többé nem mennek kárba az alapanyagok, nem romlanak meg a hűtő hátsó felében felejtett zöldségek.

Szuper ízletes és tartalmas fogás, a hűtőben több napig is eláll.

Vegán hash. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Vegán hash

Hozzávalók:

  • 3 krumpli
  • 1 hagyma
  • 1 pritamin paprika
  • 1 cukkini
  • 226 g gomba
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • ½ teáskanál kömény
  • ½ teáskanál füstölt pirospaprika
  • só és bors
  • olaj

Elkészítés:

Melegítsünk fel egy kis olajat egy serpenyőben.
Pirítsuk meg rajta a kockára vágott burgonyát, hagyjuk pirulni körülbelül 10 percig.
Adjuk hozzá a többi apróra vágott alapanyagot, majd fűszerezzük be az egészet.
Hagyjuk összerottyanni, majd amikor a zöldségek megpuhultak, akkor jó.

Forrás