Répakenyeret készíteni nagyon egyszerű, szinte csak répa, tej, liszt, banán, és persze fűszerek kellenek hozzá. Ha szeretnénk még különlegesebbre, tehetünk bele dióféléket. Ugyan mivel lehetne méltóképp köszönteni a decembert, mint egy tepsi répakenyérrel? Készítsük el hozzá a kedvenc forró csokoládénkat, így lesz teljes az élmény. Nézze csak meg, milyen egyszerű elkészíteni!

Répakenyér. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Répakenyér

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál fahéj
  • ½ bögre juharszirup
  • 1 bögre mandulatej
  • 6 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 teáskanál vanília
  • 2 közepes banán
  • ¾ bögre reszelt répa
  • 1/3 bögre apróra tört dióféle, dió, pekándió, mogyoró, kesudió

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Kenjünk ki margarinnal egy kenyértepsit.
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Keverjük hozzá a tejet, a vajat, a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a tört banánt
Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele a sárgarépát és a diót.
Süssük 45 percig vagy tűpróbáig.
Fogyaszthatjuk reggelire vagy desszertnek is.