Répakenyeret készíteni nagyon egyszerű, szinte csak répa, tej, liszt, banán, és persze fűszerek kellenek hozzá. Ha szeretnénk még különlegesebbre, tehetünk bele dióféléket. Ugyan mivel lehetne méltóképp köszönteni a decembert, mint egy tepsi répakenyérrel? Készítsük el hozzá a kedvenc forró csokoládénkat, így lesz teljes az élmény. Nézze csak meg, milyen egyszerű elkészíteni!

Répakenyér
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- ½ bögre juharszirup
- 1 bögre mandulatej
- 6 evőkanál mogyoróvaj
- 2 teáskanál vanília
- 2 közepes banán
- ¾ bögre reszelt répa
- 1/3 bögre apróra tört dióféle, dió, pekándió, mogyoró, kesudió
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Kenjünk ki margarinnal egy kenyértepsit.
Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Keverjük hozzá a tejet, a vajat, a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a tört banánt
Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele a sárgarépát és a diót.
Süssük 45 percig vagy tűpróbáig.
Fogyaszthatjuk reggelire vagy desszertnek is.