Sokaknál az ünnepi készülődésből nem hiányozhat a mézeskalácskészítés, mások azonban egy kicsit már unják a feldíszített figurákat. Teljesen érthető, hiszen a mézeskalács akkora szeretetnek örvend, hogy elfeledkezünk róla: számos más keksz és sütemény is van, amely teljessé teheti a karácsonyt. Íme ez a fehér csokoládés keksz, amely szerecsendióval fűszerezve még finomabb.

Fehér csokoládés keksz
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 80 g kukoricakeményítő
- 2 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje
- 70 g porcukor
- 240 g margarin
- 90 g dió és mogyoró
- 200 g fehér csokoládé
- 1 teáskanál szerecsendió
Elkészítés:
Aprítsuk fel a diót és a mogyorót.
A lisztet keverjük össze a porcukorral és a keményítővel, adjuk hozzá a vaníliát, a szerecsendiót és a kockákra vágott vajat is.
Olvasszuk fel a csokoládét, majd azt is adjuk hozzá a tésztához.
Gyúrjuk össze, majd dolgozzuk bele az aprított diót és mogyorót.
Az így kapott tésztából formázzunk korongokat, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig, vagy amíg aranybarnává válnak.