Habcsók karácsonyfa az ünnepi asztalra

habcsók karácsonyfa
Vágólapra másolva!
Csempésszünk egy kis ünnepi hangulatot akár már most a konyhánkba ezzel a könnyű desszerttel. Aranyos és egyszerű karácsonyfák habcsókból, ez lesz az új karácsonyi kedvencünk. Ha most elkészítjük, karácsonykor már könnyebb dolgunk lesz, hiszen gyakorlottabbak leszünk. Jól fognak mutatni az adventi koszorú mellett az asztalon – legalábbis addig, amíg el nem fogynak.
Vágólapra másolva!
Habcsók karácsonyfa. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Habcsók karácsonyfa

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • egy kis teáskanál tejföl
  • egy kis teáskanál vaníliakivonat
  • zöld ételszínezék

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 100 fokra.
Verjük keményre a tojásfehérjéket, majd adjuk hozzá a cukrot, a tejfölt és a vaníliakivonatot.
Dolgozzuk jól össze.
Akkor jó, ha a krém sűrű, sima és krémes.
Végül adjuk hozzá az ételszínezéket ízlés szerint.
Töltsünk meg egy habzsákot a krémmel, tegyünk a végére 1 centiméteres átmérőjű csillagfejet.
Nyomjuk a krémet körkörösen egy sütőpapírral kibélelt tepsire, így formázva karácsonyfát.
A fákat megszórhatjuk szórócukorral.
Süssük egy órán át, majd kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.
Egy órán át mindenképp hagyjuk a sütőben, míg kihűl. Így gondoskodunk róla, hogy ne repedjenek meg a habcsók fenyők.
Amint teljesen kihűlt, már fel is szolgálhatjuk.