A tojáslikőr története egészen Kelet-Angliáig, az 1600-as évekig nyúlik vissza. Az elbeszélések szerint ekkor készítettek először főzött sört, amely a nog nevet kapta. Ám egyesek szerint a tojáslikőr, vagyis az eggnog eredhet a nogging szóból is, amely egy fabögre volt a középkorban. Ebben szolgálták fel az alkoholos italokat. Származzon bárhonnan is ez az édes ital, nem véletlenül vált oly népszerűvé mára. Csempésszünk egy kis karácsonyi hangulatot a szívünkbe, készítsünk tojáslikőrt!

Tojáslikőr. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 150 g porcukor
  • 500 ml tej
  • 400 ml tejszín
  • 350 ml rum vagy bourbon, vagy a kettő keveréke
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csipet fahéj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

A tojássárgáját dolgozzuk össze a porcukorral egy konyhai robotgép segítségével.
Keverjük hozzá a tejet, a tejszínt és az alkoholt, majd a vaníliakivonatot, a szerecsendiót és a fahéjat.
Verjük habbá a tojásfehérjéket, majd forgassuk bele az italba.
Töltsük egy jól zárható üvegbe.
Tegyük a hűtőbe 2-3 napra, hogy összeérjenek az ízek.