Nem telhet el a december forralt bor nélkül. De mondhattam volna azt is, hogy glühwein, vino caliente, glögg, vin brulé, bisschopswijn, vin chaud, candola vagy vinho quente nélkül. Ebből is látható, hogy a forralt bort a világ minden részén szeretik és készítik. Egyértelmű, hogy mi sem hagyhatjuk ki! Főleg nem karácsony után!
Házi forralt bort készíteni a világ legegyszerűbb dolga. Mindössze öt percet vesznek igénybe az előkészületek, jó választás egy otthoni randevúra, de akkor is, ha ki szeretnénk pihenni a karácsonyi fáradalmakat.
Teljesen testreszabható kedvenc fűszereinkkel, csodálatos illattal tölti meg az otthonunkat.
Egy valamire azonban figyeljünk: nem szükséges a legdrágább bort megvennünk hozzá, ám azért ne is a legolcsóbbhoz nyúljunk a boltban.

Forralt bor
Hozzávalók:
- 1 üveg száraz vörösbor
- 1 narancs, felkarikázva, meghámozva
- 8 db szegfűszeg
- 2 fahéjrúd
- 2 csillagánizs
- 2-4 evőkanál cukor vagy méz
Elkészítés:
Öntsük a bort egy fazékba, majd tegyük bele a többi hozzávalót is.
Kezdjük el melegíteni közepes lángon.
Ha forrni kezd, vegyük még alacsonyabbra a lángot, és hagyjuk párolódni.
15-20 perc múlva csukjuk le alatta a gázt, és szedjük bögrékbe.
Már fogyaszthatjuk is!