Nem telhet el a december forralt bor nélkül. De mondhattam volna azt is, hogy glühwein, vino caliente, glögg, vin brulé, bisschopswijn, vin chaud, candola vagy vinho quente nélkül. Ebből is látható, hogy a forralt bort a világ minden részén szeretik és készítik. Egyértelmű, hogy mi sem hagyhatjuk ki! Főleg nem karácsony után!

Házi forralt bort készíteni a világ legegyszerűbb dolga. Mindössze öt percet vesznek igénybe az előkészületek, jó választás egy otthoni randevúra, de akkor is, ha ki szeretnénk pihenni a karácsonyi fáradalmakat.

Teljesen testreszabható kedvenc fűszereinkkel, csodálatos illattal tölti meg az otthonunkat.

Egy valamire azonban figyeljünk: nem szükséges a legdrágább bort megvennünk hozzá, ám azért ne is a legolcsóbbhoz nyúljunk a boltban.

Forralt bor. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Forralt bor

Hozzávalók:

  • 1 üveg száraz vörösbor
  • 1 narancs, felkarikázva, meghámozva
  • 8 db szegfűszeg
  • 2 fahéjrúd
  • 2 csillagánizs
  • 2-4 evőkanál cukor vagy méz

Elkészítés:

Öntsük a bort egy fazékba, majd tegyük bele a többi hozzávalót is.
Kezdjük el melegíteni közepes lángon.
Ha forrni kezd, vegyük még alacsonyabbra a lángot, és hagyjuk párolódni.
15-20 perc múlva csukjuk le alatta a gázt, és szedjük bögrékbe.
Már fogyaszthatjuk is!