Én folyton túl sok szaloncukrot veszek a boltban karácsony előtt. Mindig megfogadom, hogy majd idén kevesebbet vásárolok belőle, de aztán újra ránk marad. Elkezdtem gondolkodni, hogy vajon mi legyen a megmaradt szaloncukorral, amikor beugrott: készíthetünk belőle „csokis" kekszet! Így egy kis édességgel is megajándékozzuk magunkat, ráadásul a szaloncukor sem megy kárba.

A csokit helyettesítsük szaloncukorral, és már kész is a szaloncukros keksz!Forrás: Shutterstock

Szaloncukros csokis keksz

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 160 g kakaópor
  • 210 g margarin
  • 90 g kristálycukor
  • 200 g szaloncukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • egy csipet só

Elkészítés:

Morzsoljuk el a lisztben a margarint, majd keverjük hozzá a többi alapanyagot is a szaloncukor kivételével.
Gyúrjuk jól össze a tésztát.
A maradék szaloncukrot vágjuk vagy törjük apró darabokra, végül gyúrjuk bele azt is a tésztába.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Szaggassunk nagyobb darabokat a tésztából, formázzunk belőle golyót, majd lapítsuk ki, hogy kekszalakja legyen.
Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük meg 10-15 perc alatt.