Én folyton túl sok szaloncukrot veszek a boltban karácsony előtt. Mindig megfogadom, hogy majd idén kevesebbet vásárolok belőle, de aztán újra ránk marad. Elkezdtem gondolkodni, hogy vajon mi legyen a megmaradt szaloncukorral, amikor beugrott: készíthetünk belőle „csokis" kekszet! Így egy kis édességgel is megajándékozzuk magunkat, ráadásul a szaloncukor sem megy kárba.

Szaloncukros csokis keksz
Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 160 g kakaópor
- 210 g margarin
- 90 g kristálycukor
- 200 g szaloncukor
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- egy csipet só
Elkészítés:
Morzsoljuk el a lisztben a margarint, majd keverjük hozzá a többi alapanyagot is a szaloncukor kivételével.
Gyúrjuk jól össze a tésztát.
A maradék szaloncukrot vágjuk vagy törjük apró darabokra, végül gyúrjuk bele azt is a tésztába.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Szaggassunk nagyobb darabokat a tésztából, formázzunk belőle golyót, majd lapítsuk ki, hogy kekszalakja legyen.
Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük meg 10-15 perc alatt.