Az édesburgonya egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nem véletlenül. Nemcsak finom, hanem egészséges is: tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Fogyasztása sokféle egészségügyi előnnyel jár, amellyel érdemes tisztában lenni. Ezeket szedtük össze, és még egy finom levesreceptet is hoztunk.
Kattintson a képre a galériáért!
Immunerősítő édesburgonya-leves
Hozzávalók:
- 28 g fekete bab, konzerv
- 14 g paradicsom, apróra vágva
- 1 hagyma, apróra vágva
- 3 bögre zöldségleves-alaplé
- 266 g kockára vágott édesburgonya
- 1 bögre kókusztej
- egy marék apróra vágott koriander
- 2 evőkanál olavíolaj
- 1 evőkanál apróra vágott gyömbér
- 2 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál só
- 2 lime leve
Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat, pirítsuk meg rajta a hagymát és a gyömbért, majd adjuk hozzá az édesburgonyát is.
Pirítsuk 4-5 percig.
Adjuk hozzá a paradicsomot és a fekete babot. Fűszerezzük kurkumával, köménnyel és sóval.
Keverjük át alaposan, majd öntsük fel az alaplével.
Forraljuk fel, és hagyjuk rotyogni 10 percig.
Öntsük bele a kókusztejet és a limelevet.
Forrón tálaljuk friss korianderrel.