Az édesburgonya egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nem véletlenül. Nemcsak finom, hanem egészséges is: tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Fogyasztása sokféle egészségügyi előnnyel jár, amellyel érdemes tisztában lenni. Ezeket szedtük össze, és még egy finom levesreceptet is hoztunk.

Kattintson a képre a galériáért!

Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: Shutterstock

Immunerősítő édesburgonya-leves

Hozzávalók:

  • 28 g fekete bab, konzerv
  • 14 g paradicsom, apróra vágva
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 3 bögre zöldségleves-alaplé
  • 266 g kockára vágott édesburgonya
  • 1 bögre kókusztej
  • egy marék apróra vágott koriander
  • 2 evőkanál olavíolaj
  • 1 evőkanál apróra vágott gyömbér
  • 2 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál só
  • 2 lime leve

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat, pirítsuk meg rajta a hagymát és a gyömbért, majd adjuk hozzá az édesburgonyát is.
Pirítsuk 4-5 percig.
Adjuk hozzá a paradicsomot és a fekete babot. Fűszerezzük kurkumával, köménnyel és sóval.
Keverjük át alaposan, majd öntsük fel az alaplével.
Forraljuk fel, és hagyjuk rotyogni 10 percig.
Öntsük bele a kókusztejet és a limelevet.
Forrón tálaljuk friss korianderrel.

Forrás