A zöldséges lasagne egy remek húsmentes lehetőség vacsorára azoknak, akik megpróbálják csökkenteni a húsfogyasztást. A hagyományos lasagne minden aromájával és tulajdonságával rendelkezik, ugyanakkor a zöldségek miatt egészségesebb. Mi kerül bele hús helyett? Hogyan készítsük el? Már mutatjuk is!

Húsmentes lasagne
Hozzávalók:
- 3 pritamin paprika, nagyobb darabokra vágva
- 2 padlizsán, felkarikázva
- 8 evőkanál olívaolaj
- paradicsomszósz
- 300 g lasagne lap
- 300 g reszelt sajt
- mozzarella
- egy marék koktélparadicsom, félbe vágva
- bazsalikom
- oregánó
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Kenjünk ki egy tepsit olajjal, majd rendezzük el rajta a paprikát és a padlizsánt.
Szórjuk meg sóval és borssal, tegyük a sütőbe, pirítsuk 25 percig.
Vegyük ki a sütőből, és csökkentsük a hőt 180 fokra.
Tegyünk egy réteg zöldséget egy jénai aljára, aztán öntsünk rá egy kis paradicsomszószt.
Szórjunk rá bazsalikomot és oregánót, jöhet rá néhány koktélparadicsom, egy réteg sajt és a lasagne tészta.
Folytassuk addig, amíg az alapanyagok elfogynak. A felső réteg a sajt legyen, majd karikázzuk rá a mozzarellagolyókat is.
A tetejét is szórjuk meg bazsalikommal, utána mehet a sütőbe 45 percre vagy amíg aranyszínű lesz a sajt.