A zöldséges lasagne egy remek húsmentes lehetőség vacsorára azoknak, akik megpróbálják csökkenteni a húsfogyasztást. A hagyományos lasagne minden aromájával és tulajdonságával rendelkezik, ugyanakkor a zöldségek miatt egészségesebb. Mi kerül bele hús helyett? Hogyan készítsük el? Már mutatjuk is!

Lasagne. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Húsmentes lasagne

Hozzávalók:

  • 3 pritamin paprika, nagyobb darabokra vágva
  • 2 padlizsán, felkarikázva
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • paradicsomszósz
  • 300 g lasagne lap
  • 300 g reszelt sajt
  • mozzarella
  • egy marék koktélparadicsom, félbe vágva
  • bazsalikom
  • oregánó

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Kenjünk ki egy tepsit olajjal, majd rendezzük el rajta a paprikát és a padlizsánt.
Szórjuk meg sóval és borssal, tegyük a sütőbe, pirítsuk 25 percig.
Vegyük ki a sütőből, és csökkentsük a hőt 180 fokra.
Tegyünk egy réteg zöldséget egy jénai aljára, aztán öntsünk rá egy kis paradicsomszószt.
Szórjunk rá bazsalikomot és oregánót, jöhet rá néhány koktélparadicsom, egy réteg sajt és a lasagne tészta.
Folytassuk addig, amíg az alapanyagok elfogynak. A felső réteg a sajt legyen, majd karikázzuk rá a mozzarellagolyókat is.
A tetejét is szórjuk meg bazsalikommal, utána mehet a sütőbe 45 percre vagy amíg aranyszínű lesz a sajt.