Minél öregebbek konyhai eszközeink, annál inkább elhasználódnak. Ez persze természetes jelenség, ugyanakkor sokan nem tudják, hogyan varázsolják őket újra olyanná, mint amilyenek fénykorukban voltak. Vegyük például a konyhai reszelőt, amely bár elkophat, mielőtt megválnánk tőle, inkább élezzük meg újra!

Nálunk a konyhai reszelő szinte minden nap előkerül a főzés során. Tegnapelőtt sajtot reszeltem vele a melegszendvicshez, tegnap káposztát a párolt káposztához, ma pedig fokhagymát a pörkölthöz. Nem csoda hát, hogy egy idő után azt veszem észre: nem tündököl már régi fényében.

Nagyon könnyű megélezni a sajtreszelőtForrás: Msn.com

Ilyenkor persze mehetünk rögtön a boltba, és vehetünk újat, de minek? Van egy sokkal költséghatékonyabb módszer is, aminek köszönhetően nem kell állandóan lecserélni a reszelőnket. Ráadásul nagyon könnyű dolgunk lesz. 

Mindössze egy nagyobb darab csiszolópapírra van szükségünk ahhoz, 

hogy újra élessé varázsoljuk a reszelőt. Dörzsöljük át először lefelé, majd felfelé, utána oldalra, végül körkörös mozdulatokkal. Ha végeztünk, akkor ideje letesztelni!